zondag 26 april 2015

Dag 16: Seaworld

Vandaag wederom weer hetzelfde. Ontbijt op het pooldek. Dit keer had ik weer lekker bacon gemaakt, dus dat maakte het wel een luxer ontbijt natuurlijk.
Seaworld staat op het programma, dus zijn we maar snel gaan douchen en hop in de auto naar Seaworld. Sea Lion High begon om 2 uur en die show wilde we graag zien, ware het niet dat het zo ontzettend druk was dat we aan de andere kant van de weg geparkeerd stonden en zelf met een shuttle bus naar de ingang gebracht moesten worden.
Eenmaal bij de ingang snapte we waarom... Jemig wat was het druk! Maar ja, wat wil je. Er was een muziekfestival aan de gang én het was zaterdag, dus dan kan je het wel verwachten. Maar zoals wij altijd zeggen, dat mag de pret niet drukken. Vandaag stond immers Dine with Shamu op het programma.

Joanna mocht zeggen waar we allemaal naartoe gingen, dus roep maar. Naar de dolfijntjes! Nou... Daar gingen we. Boven en onderwater hebben we ze allemaal bekeken. Onderweg daarheen even snel door Antarctica om te kijken of we bij de pinguïns kunnen komen, maar daar stond een rij van 50 minuten. We lopen wel even door. We kwamen langs de Kraken en daar was een wachtrij van nog geen 10 minuten, dus daar is Joop even snel in geweest. Daarna op naar de dolfijntjes!
Onderweg kwamen we nog meer dieren tegen.

Daar zijn ze dan hoor. En wat waren ze speels! Er was een trainster bij die een gele reddingsboei had en die vonden ze maar wat interessant.


Yes! Ik heb ze weer gezien!!


Papa en mama? Wanneer gaan we nou bij Shamu eten?
Nou schat, laten we maar eens gaan kijken of er al wat actie is bij Dine with Shamu. Daar zit ook de Underwater Viewing van de orca's, dus dan gaan we daar eens even kijken. Pech voor ons, want het enige wat we zagen was een Scuba Diver. Die was het bad aan het inspecteren en schoonmaken voor het Dine with Shamu. Laten wij daar nu een reservering voor hebben. Terwijl we aan het wachten waren zagen we oma en opa! He, jullie ook hier! Even gezellig staan beppen en toen mochten we eindelijk naar binnen voor ons diner met The Killer Whales. Voordat we naar binnen gingen, mochten we nog gratis op de foto's. Gezien je je eigen groen en geel betaald hier aan alle snuisterijen gingen wij graag op de foto. Aanschouw!


Eenmaal binnen kregen we een tafel tegen de muur in plaats van tegen het glas. Joanna kon zo niks zien, dus heb ik gevraagd of ze wellicht een andere tafel hadden voor ons die wel tegen het glas aan was. We moesten even wachten op de manager en die bracht ons naar een tafel achterin onder de parasol met onze snufferd tegen het glas. Gna gna gna, wat een topplek! Kijk maar waarom...

Na het eten zijn we naar de show One Ocean geweest, want hoogstwaarschijnlijk is dit de laatste keer dat we deze show zullen zien. Al voordat de show begint zat Joanna al te knikkebollen en zijn we net voor het einde weggegaan om de grote drukte te omzeilen. Wel hebben we nog mooie laatste foto's gemaakt en met de Splash! van Shamu hebben we uiteraard weer even smakelijk zitten lachen. Wat een plons water maakt dat beest zeg. Elke keer weer zien we de angst, maar toch ook enthousiasme van de mensen waar Shamu zijn staart uit het water tevoorschijn komt. Nou, dan moet je ze zien rennen allemaal!
Wij zijn er inmiddels ook wel achter dat Kim destijds ook gelijk had en dat je in de Splashzone bij het plateau normaliter niet zo nat wordt, want de keren dat wij nu bij de show zijn geweest is er nog geen spatje water die kant opgegaan waar wij toen zaten. Wij hadden gewoon pech, of geluk. Het is maar net hoe je het zien wilt natuurlijk! We zijn in ieder geval wel een ervaring rijker.


Daar komt dé Shamu!! Berg je maar!


Ja hoor, kop naar beneden, staartvin omhoog en dan....FLATS!!!! Een voltreffer! Doordrengt tot aan je gaatje. En rennen en gillen dat ze allemaal deden. Gna gna gna gna. Prachtig dit.


Dit is hem dan. Shamu. Een Killer Whale met een gewicht van 12.000 pounds. De grote van een Amerikaanse gele schoolbus.


We hebben ook nog wel andere foto's van het park.

Ook nog even snel naar de Dolphin Nursery geweest.
Joanna heeft nog een collecters item gekregen. Een kaart van de Killer Whales. Deze staat op Joop zijn telefoon, maar gezien het feit dat hij al op bed ligt heb ik daar nu geen foto van.

We hebben het wel gezien, we gaan lekker naar huis. Hop in de auto en snel naar huis. Joanna was al snel in comateuze toestand, dus die hebben we maar zo overgelegd in bed. Doen we morgen nog wel even haar laatste medicijnen innemen.

We stonden helemaal aan de andere kant van de weg met de auto, dus we moesten wel een aardig eind lopen. Goed voor de calorietjes en de stappenteller. De sheriff was zo aardig om alle automobilisten speciaal voor ons tot een stoppen te brengen zodat wij veilig en snel konden oversteken.

Inmiddels zit ik nog gezellig met opa en oma aan ons privé internetcafé en liggen Joop en Joanna al op één oor. Gezien het feit dat ik aardig wat foto's weer heb gemaakt vandaag, kon Joop het niet meer opbrengen om rechtop te blijven zitten.

Ik stop er ook mee voor vandaag en ga eens kijken of mijn Prince Charming al ver in droomland is. Al lopend naar de slaapkamer neem ik nog een glimp op van Doornroosje en kruip ik ook in bed.

Welterusten en voor een ieder weer een fijne dag!

Groetjes van ons!!

9 opmerkingen:

 1. Weer zo mooie dag en wat is ze toch lief he
  Mooie Foto's met je nieuwe Lens
  Geniet nog van jullie laatste dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige dag met weer zo veel herinneringen waar je het nog jaren over gaat hebben.
  Wat een mazzel dat jullie verplaatst konden worden naar een tafel aan het raam, de foto's zijn prachtig, je kan zelfs de vullingen zien Hahaha
  Lekker om weer thuis te komen in je kasteel en met de Koning en Koningin nog even wat na te kletsen...Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's zeg! Jullie hadden een mooie stek daar aan het raam.
  Wat een heerlijke dag weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dag weer.......prachtige foto 's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig en idd bij de Slideout bij Dine dat zijn de Top plekken. Wauw foto's gemaakt en idd de dag voordat ik met jullie bij de camera zat was ik er met Rick en Mandy en ook geen druppel te bekennen. En dan twee dagen later zelfs op de voorste rij helemaal niks. Weet je als je niet bent natgespat door Tili dan heb je niet de volste ervaring gehad. Dus eigenlijk mazzel voor jullie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldige plaatsen bij din with Shamu, groot gelijk dat jullie om andere seats hebben gevraagd. Top foto's. Tja die Shamu/Tilly kan er wat van he. Geniet nog even verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn weer topfoto's, en een super dag !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Top foto's en super plek bij het glas! Wat een indrukken doet jullie meisje allemaal op.
  Veel plezier weer vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi plekke zo bij dat glas, kun je tenminste alles goed zien.
  Mooie dag weer geweest;-)
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen