vrijdag 17 april 2015

Dag 7: Women on a mission

Vandaag hebben we op zich redelijk uitgeslapen, daar we gisteravond pas laat naar bed gingen. Als Joanna wakker wordt, gaat ze eerst rustig op het randje van haar bed zitten en gaan ze eens even bestuderen of papa of mama het eerst wakker is. Degene die het eerst wakker is, krijgt gelijk de eerste kusjes en kroeltjes van de dag. Uiteraard gaat bij mevrouw gelijk haar kwek open en doet ze net alsof ze al een paar uur wakker is hihi.

Opa en oma komen straks langs, maar voordat ze komen kunnen we nog wel even een duik in het zwembad nemen en even een heerlijk ontbijtje nuttigen. Opa en oma zijn er! Wij gaan naar Seaworld. Oh, dat komt mooi uit zegt opa, want wij wilde ook eventjes gaan. Gezien het feit dat ik een missie had vandaag, moesten ze dan toch even mee naar Best Buy. En wie weet beter de weg dan onze eigen navigator. Het is echt waar... Je kan die man echt overal neerzetten en dan zegt ie... Oh je bent nu hier en dan moet je daar en daar heen, naar die weg. Petje af hoor! Wij zijn daar natuurlijk weer uitermate blij mee, want wij hadden gerust weer omgereden ;-).

Na een leuk autotochtje zijn we aangekomen bij de Best Buy.Wat gaan we hier doen dan? Nou, weet je nog dat ik het gister over een lens had? Daar had ik zo'n spijt van dat ik hem niet had gekocht, dat we vandaag als missie hadden om het gewoon te doen. Je leeft maar één keer, doe is gek! Snel naar binnen en ik werd al gauw geholpen door een medewerker van de Best Buy. Ja meneer, ik wil graag de EF-S 55-250mm lens voor mijn Canon 1100d camera. En nu we toch bezig zijn, doe er maar een tas bij een filter. Ik heb gelezen op internet dat je daarmee prachtige kleuren op de foto kan krijgen. Nou dat moet ik ook hebben natuurlijk. Gezien het feit dat ik niet elke dag met mijn spiegelreflexcamera bezig ben, hoefde ik niet de duurste filter. Ik heb ook niet de goedkoopste genomen, want ik ben zuinig op mijn spullen en de goedkope variant staat erom bekend dat de kwaliteit er ook naar is. Dus voor een mooie prijs de middelste genomen. Een Platinum Multi-Coated Circular Polarizer.
Bij het afrekenen deed het uiteraard wel even zeer, want tjah... Het zijn geen twee knaken wat je neer moet leggen. Maar al met al ben ik er uitermate blij mee, dus hop snel naar Seaworld want ik moet foto's maken!!!Onderweg in de auto beetje zitten frummelen. Ene lens eraf. Enorme lens erop en klaar voor de start!
Jeetje, wat is dat ding zwaar nu zeg. Dat is wel even wennen. Omdat ik een circular filter heb gekozen, kan ik het filter zelf ook draaien. Dus dat word nog wel even puzzelen de komende dagen voor de mooiste foto's. Ik heb er al wel een paar gemaakt, kijk maar!Ik ben zo blij met mijn nieuwe lens!!!!
Na een natje en een droogje in Seaworld zijn we snel doorgelopen naar de dolfijnen show Blue Horizons. Als we heel eerlijk zijn, vinden we de show niet meer je van het. We misten de zwarte dolfijn. Die witte met die stompneus en het ging eigenlijk alleen maar over mensen die aan een paar draadjes heen en weer vlogen. Er waren wat ons betreft weinig dolfijnacties te bespeuren, helaas. Toch nog wel een paar mooie foto's kunnen maken.

Moet jij eens proberen zo hoog te springen ;-)..

Maar er staat nog meer op het programma, Pet Ahoy, Seamore and Clyde (premiere show) en natuurlijk One Ocean van Shamu, zodat ik mijn nieuwe lens kan uitproberen.
Nadat we bij de Nursery zijn geweest hebben we afscheid genomen van opa en oma. Die waren moe, wat ook logisch is natuurlijk, want die moeten nog een beetje acclimatiseren.
Wij bleven nog, want I am on a mission en wilde overal foto's van maken. Ware het niet dat het na de Pet Ahoy show begon te gieten! Dus dat gooide wel enig roet in het eten. Blijven we of gaan we weg? Forewarned is fore armed! Een gewaarschuwd mens telt voor 2.
So, we called it off on the count of rain, unfortunatly...
Onderweg kwamen we deze kleine rakker ook nog tegen. Je moet je voorstellen dat dit een gekko is van nog geen 10 cm groot (met staart en al).


Laten we maar wat gaan eten, het is tenslotte ook al half 6. We zijn naar de Premium Outlet gereden en hebben daar op het Food Court wat gegeten. Voor Joop een Subway, ik heb noodles met Bourban Chicken gegeten en Joanna had wat frites. We krijgen er momenteel niet echt in anders is, maar ja zolang ze goed drinkt en die paar patatjes, maakt het ons ook niet zo uit. Morgen maar eens kijken hoe we aan wat groente kunnen komen wat ook Joanna wilt eten.

Het was nog steeds behoorlijk aan het regenen, dus we hebben een rondje Premium Outlet gedaan en zijn daarna lekker naar huis gereden. Alle drie moe en op. Tijd om naar bed te gaan.
Hopelijk hebben we morgen weer een zonovergoten dag en blijven de (regen)wolken weg. Op zo'n dag kan je ook niet veel doen.

Fijne dag gewenst en de groetjes van ons!!

7 opmerkingen:

 1. mooie fotos!!! Heerlijke Florida-dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jongens wat een topdag hebben jullie achter de rug
  Ja Oma en Opa moeten nog even bij komen
  Maar dat komt allemaal goed hoor
  Opa is jaloers en wil ook zo lens
  Hij heeft zitten kijken bij de Best Buy maar kunnen het niet vinden
  Olympus SZ-10
  Lens nu is 18xWIDE OPTICAL ZOOM
  Lieve Nancy wil je me helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's en gezellig met opa & oma naar Seaworld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooie beslissing veel zoom, extra mogelijkheden :-)


  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms moet je jezelf gewoon even flink verwennen hoor, heb je echt wel verdiend en de foto's zijn geweldig, dus een goede zet geweest !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk en waarom ook niet je leeft maar 1 keer en zolang je zuinig bent

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou het resultaat is top met je nieuwe lens, is een goede koop geweest.
  Mooie dag geweest en genoeg gelegenheid om te fotograferen!
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen