dinsdag 14 april 2015

Dag 4: Cloudy in the Sunshine State

Na een heerlijke nachtrust werden we om half 8 wakker. Een mooie tijd als je een rustdag hebt ingelast. Joop was heel nieuwsgierig of het zwembad nog warmer was geworden, dus die is gelijk gaan voelen. Alleen kwam hij wat teleurgesteld terug en zei dat het nog kouder was dan gisteren.
Toch zijn Joanna en Joop gaan proberen te zwemmen, maar het was helaas echt te koud.
Dan maar die verschrikkelijk mooie Elsa jurk passen. En groos dat ze was!


Dan maar eerst even lekker ontbijten. Na het ontbijt zijn we maar gaan mailen met het Maintenance. Die reageerde echt snel terug! Binnen ruim een half uur stond hij al op de stoep. De zwembadventilator stond uit, dus het klopte inderdaad dat het zwembad weer kouder was geworden. Helaas kan Billy dit niet oplossen en moet er een expert bij komen. Grote kans dat het vanwege de bliksem van gisteravond is gebeurd. Het internet deed tenslotte ook al zo raar. Het zwembad worden op 90 graden Fahrenheit gezet vanwege Joanna. Normaal gesproken staat hij op 86 graden Fahrenheit. Dus als de verwarming het weer doet is dat wel heel erg lekker. Dus nu maar afwachten wanneer die meneer komt. We hoeven er niet voor thuis te blijven, dus we zijn lekker gaan douchen.

Ook hebben we nog even ge-facetimed met oma Joke, en gebeld via Messenger met opa Kasper en oma Sonja. De indruk die Shamu heeft achter gelaten gister moesten we natuurlijk even vertellen.


Daarna zijn we in de auto gesprongen en naar Lake Buena Vista Factory Stores aan de 192 gereden. Hier zitten ook praktisch dezelfde winkels, maar zo heerlijk rustig dat we toch maar onze pinpas te voorschijn hebben getoverd en het een en ander hebben ingekocht. Joop in een nieuwe outfit van Tommy Hilfiger, ik heb twee truien. Ik heb nog 3 vesten bij GAP gekocht en voor Joanna ook een vest bij GAP. Bijna dezelfde kleur als mama.

Tijdens het shoprondje merkte we wel dat we wat trek begonnen te krijgen en een lichte drang naar vocht. Dus zijn we naar de Walmart gereden. Die was tenslotte aan de overkant. Hier hebben we nog een paar T-Shirtjes gekocht en wat huishoudelijke benodigdheden. Ook heb ik hier van die heerlijke geurwax dingetjes gekocht. Ik heb er geloof ik gelijk een stuk of 10 ingekocht.

We zouden gaan eten bij Cracker Barrel aan de 192, maar het was pas 5 over 5 toen we de Walmart uitliepen, dus Joop kwam met het leuke idee om heel de 192 uit te rijden en naar Cracker Barrel aan de 27 te gaan om daar te eten. Dat was gezellig! En wat je allemaal tegenkomt onderweg...

 
 
 
 
 

Het ene kunstwerk na het andere. Ook kwamen we de Shooting Range tegen waar we met Gerrit naar toe gaan. Texas Roadhouse hebben we ook gespot, dus daar gaan we zeker ook nog een keer naar toe.
Zoals je op de foto kunt zien, begon het aardig te betrekken en jawel hoor. Alsof we het nog niet hebben gehad deze vakantie. Regen, Bliksem en Donder! Gelukkig zitten we droog, laten we ons humeur er zeker niet door bederven en tuffen we rustig verder op zoek naar ons avondmaal.


En kijk eens aan, wat ziet mijn oog?


Gevonden! Het leuke van dit restaurant is het feit dat er geen Wi-Fi is. Dus het feit dat iedereen met zijn snufferd aan zijn telefoonscherm geplakt zit is er niet! Ze hebben hele leuke schommelstoelen voor de deur staan. Die zien er natuurlijk té uitnodigend uit, dus zijn Joanna er eens even in gaan zitten.

 
 We gingen naar binnen en ondanks de drukte kregen we direct een tafel, kregen gelijk wat te drinken en het eten was er ook echt al binnen 20 minuten. Kunnen ze in Nederland nog wat van leren, waar je soms ruim een uur op je eten zit te wachten. Joop had een Rib Eye Steak met Mac 'n Cheese en Mash. Oók zat hier nog bij; Steak fries, een broodje met boter en een kleine muffin. Joanna had een tosti met appelmoes en ik had een Grilled Chicken Caesar Salad. Het eten was echt verrukkelijk! See for yourself...

 
Gezien het feit dat ze bij Cracker Barrel geen internet hebben, zal je je op een andere manier moeten vermaken. Daarom geven ze altijd aan kinderen wasco krijtjes en een kleurplaat en er staat ook op elke tafel een houten spelletje met pinnetjes erin. Als je 1 pinnetje overhoud, dan ben je een Genius. Nu wil ik uiteraard niet opscheppen, maar ik had in één keer nog maar één pinnetje over (zie je, nou ik doe het toch :-P). En Joanna vond het ook een mega interessant spelletje en was er niet vanaf te slaan. Al met al weer een regelrecht succes!
 


 
Na al dit lekkers had Joop nog wel een gaatje voor een toetje. En wat voor één! Een Coca Cola Chocolat Cake with a Vanilla scoop.

 

Na het eten, en onderweg naar huis, zijn we toch nog even snel gestopt bij de Publix. Jemig óók dat nog? Ja, erg he. We zijn ook allemaal weer gesloopt en op hoor hahaha, maar we hadden toch nog een paar boodschapjes nodig. Die winkelwagentjes die ze daar hebben. Joanna vond het prachtig! En het mooie ervan. Doordat ze zo druk bezig is met auto rijden, is het niet bij elk artikel wat we tegen komen, die wil ik hebben, die wil ik hebben. Je hebt er geen kind meer aan.Joop heeft ook een nieuwe passie. Invalidekar rijden! Bij elke invalidekar die hij ziet, kan hij zichzelf niet bedwingen en moet erin zitten. Wij weten het soms ook niet meer met hem hoor ;-). Wellicht het probleem als je zolang in de auto business zit, dan ga je op zoek naar andere vervoermiddelen?

Wij willen nog wel eens op regelmatige basis wat vergeten bij het boodschappen doen. Tjah, ook zelfs als we een lijstje hebben. Maar geen nood, we zijn weer braaf alle gangen doorgegaan en toen hadden we het echt gezien. Snel afrekenen en hop naar huis.


Weet je trouwens dat je in Amerika gewoon rechtsaf mag slaan, zonder stoplicht? Het is niet overal, maar wel op veel plaatsen. Dit zouden ze in Nederland ook moeten doen. Zou echt een hoop onnodig wachten schelen. Zoals de file naar mijn werk elke dag :-). We komen hier zoveel dingen tegen waarvan we zeggen... Hadden we dat thuis ook maar. Misschien komen we gewoon niet meer naar huis en blijven we hier. We hebben al een beetje zitten dagdromen wat we dan zouden gaan doen. Joop gaat dan een beetje de Maintenance klusjes oplossen die mensen hebben. En ik ga hier gewoon de Real Estate in. Joanna gaat gewoon hier naar school en word dan gewoon netjes opgehaald en thuis gebracht met de Schoolbus.

 
 

Ja... Joop en ik zijn van mening dat wij het wel kunnen uithouden hier in The Sunshine State. Als het weer vanaf morgen gewoon weer doet waar het voor staat, dan krijgt de vakantie een dikke 10. We zitten nu op een 9.9 :-D.

Het is nu half 10 en we zijn niet zo moe als gister gelukkig. We werden tenslotte pas om half 8 wakker vanmorgen.

We gaan ons wel zo klaarmaken voor bed, dus wensen wij jullie allemaal weer een mooie dag.

Oh, voor we het vergeten... We vinden het gigantisch leuk dat er zo vrolijk en enthousiast gereageerd wordt op ons blog!! Dank jullie allemaal daarvoor!

Liefs Joop, Nancy en Joanna

7 opmerkingen:

 1. Heel leuk geschreven en wat een top dag! Nou dat zwembad nog en dan kom je aan de 10.0!! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou wacht maar tot Donderdag dan wordt het een dikke 10+
  Jullie genieten en daar zijn we blij om
  Ook Joanna het straalt er af
  Nog een nachtje slapen en dan
  Groet
  Joke en Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die 10 die net niet gehaald is komt waarschijnlijk door het zwembad ;-)
  Voor de rest genieten jullie er toch lekker van zo te zien, heerlijk hoor!
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi om jullie verslag te lezen....maak ons maar lekker...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zielig die plens water voor Joanna maar dat gaat ze niet meer vergeten. Verslag blijft heel leuk om te lezen. Lekker enthousiast.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke dag! Op het zwembadwater na, maar dat zal ook wel goedkomen ;-)
  En ja, ik zou ook heel goed kunnen aarden in Florida haha!
  Oh ja, als je van geurwax dingetjes houdt loop dan eens een Yankee Candle winkel binnen, zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk dagje! Wij vinden dat door rood naar rechts ook heel handig! We zijn er ook achter gekomen dat bij een gelijkwaardig kruispunt zonder stoplichten, de regel is: wie het eerst komt wie het eerst gaat! Geweldig toch.. In Nederland zou dat niet kunnen hahah

  BeantwoordenVerwijderen