woensdag 15 april 2015

Dag 5: High Maintenance

Vandaag werden we weer om een mooie tijd wakker. Ik was al om half 6 wakker en Joop en Joanna werden om half 7 ongeveer wakker van droomland.
Na alle leuke blogs gelezen te hebben, zijn we maar eens op gaan staan en langzaam gaan ontbijten. Uiteraard weer heerlijk buiten, want de temperatuur buiten en vele malen lekkerder dan in die koude airco binnen.
Joanna wilde gelijk gaan zwemmen, maar helaas. Het zwembad was ook vandaag wederom koud.
Gelijk weer gaan mailen met de maintenance guy en wat blijkt... De ventilator was kapot, dus dat kan wel kloppen dat hij het weer niet deed. Het kwam dus niet vanwege het weer, maar het was gewoon kapot. Tjah, zulke dingen kunnen gebeuren. Er is wederom weer super snel gehandeld en er stond binnen no-time alweer een monteur bij de motor van het zwembad. Geweldige service.

Daarna belde Jan. De eigenaar van de villa. Die baalt natuurlijk ook als een stekker, want er waren nog meer kleine schoonheidsprobleempjes. Maar al met al is alles volgens mij nu opgelost en moeten we morgen optimaal van een heerlijk badje kunnen genieten. Morgen komen ze nog voor een paar kleine zaakjes op te lossen en dan moet alles weer naar behoren werken.

Dat word geen zwemmen, dan maar bijtijds naar Seaworld. Dat bijtijds werd ook pas half 5, want eer je gedoucht bent, haartjes gewassen hebt, gaat er wel wat kostbare tijd verloren. Toen we daar aankwamen zag Joop, bij het pakken van de map, dat de show van Shamu vandaag om half 7 is en het park om 7 uur al dicht gaat. Dat is vroeg. Dat word nog rennen. Omdat we jaarkaarten hebben kunnen we in en uit lopen wanneer we maar willen, dus dat is echt zo fijn! Toen we eenmaal binnen waren, zijn we gelijk naar Underwater Viewing van de orca's gegaan en wat was dat machtig mooi zeg! Het Dining With Shamu zit daarboven en dat gaan we zeker deze vakantie ook nog een keer doen. Het was werkelijk prachtig om te zien hoe die beesten zo dicht bij je komen. Dat is ook wel te merken aan het aantal foto's wat ik met mijn camera heb gemaakt haha. Ik heb hieronder een selectie gemaakt van de mooiste foto's bij de Underwater Viewing en zeg nou zelf. Dit is toch gewoon geweldig!

 
 
 
 

Eenmaal bij het glas aangekomen, zie je de grote orca's langzaam gracieus voorbij zwemmen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gaaf he?! We moesten nu toch wel naar het stadium gaan, want de orca's gingen zich ook al langzaam klaar maken voor de show, want het werden er steeds minder.
We liepen het stadion in en jawel hoor. Daar zwommen ze al. Daar waren ze dus gebleven!

De show One Ocean is ook weer prachtig. Alleen lijkt het wel of de show elke dag anders is. Waar we een paar dagen geleden nog zeiknat gespetterd werden, was er vandaag niet zoveel watergeweld. We zijn ook maar lekker hoog en droog gaan zitten, want Joanna wilde niet nog een keer nat gespetterd worden door Shamu.


De show begon stipt om half 7 en dan bouwen ze de spanning op met de muziek. Alvorens de show echt begint, eren ze altijd de militairen die nog in het leger zitten, met pensioen zijn of helaas gesneuveld zijn. Ze vragen dan ook voor iedere show of iedereen wilt gaan staan en te applaudisseren. Dat is nog een respect hebben voor je medemens. Heel mooi.


Dan komen nog even de waarschuwingen op het scherm. Let op, als je op de eerste 15 rijen zit, kan je nat worden... let wel... HEEL ERG NAT! Gelukkig zaten wij op rij 19 en kon Shamu ons niks doen.
 
 
 
 
 
Laat de show maar beginnen. Wij zitten er klaar voor!
 


Ik wilde filmpjes uploaden, maar die bestandjes zijn te groot. In Seaworld, bij de orca's, heb ik 204 foto's gemaakt. Dus het maken van een selectie wordt lastig. Ik zal proberen nog een paar mooie foto's van de show toe te voegen.

 
 
 
Hoog he?!
 
 
 
 
Even een rondje draaien op zijn buik...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Daar is Shamu. Nu ging hij gewoon zijn rondje maken. Toen wij in de Soak Zone zaten, kwam hij als eerst naar het podium toe en begroette ons met een badkuip aan water. Nu deed zijn kleinzoon het en die komt nog niet zo ver, dus vandaag hadden we makkelijk in de Soak Zone kunnen zitten. We super schattig om te zien dat hij het wel probeert. Maar die staartvin van Shamu. Niet normaal zo groot.
Joop is ook van mening dat hij gewoon zijn gang mag gaan. Even een paar keer heen en weer zwemmen, iedereen de stuipen op het lijf jagen en dan gaat hij weer weg. Al met al gaat het spreekwoordelijke dak eraf als hij met een vloedgolf aan komt zwemmen!

 
 
 
 
 
 
 

Daarna zijn we gaan eten bij Denny's. Joop had een Dubble Cheeseburger met alles erop en eraan. Joanna had kip met broccoli en ik had een Club Sandwich. De patatjes heb ik lekker met mijn dochter gedeeld en twee stukken sandwich in een box meegenomen. Je krijgt hier in Amerika overal zo allemachtig veel te eten, dat het niet gek is dat al die mensen hier tonnetje rond zijn. En gezien het feit dat we nog een beetje op de calorietjes willen letten, doen we zo gezond mogelijk. We? Ik althans, want volgens Joop kan Sonja Bakker het heen en weer krijgen in de vakantie ;-).


Het is nu half 11, wat redelijk laat is voor ons doen. Joanna wilde niet meer naar Downtown Disney want ze was moe, dus dat doen we morgen als we opa Gerrit en oma Joke opgehaald hebben van het vliegveld. Op de terugreis naar de villa komen we er toch praktisch langs.

We gaan nu lekker naar bed. Alvast een fijne dag!

Liefs Joop, Nancy en Joanna

9 opmerkingen:

 1. Geweldige foto's heerlijke dag naar jammer van de poolheat enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt allemaal goed hoor Jan de eigenaar laat dat allemaal wel maken hoor
  We zijn er klaar voor en zien jullie vanavond
  Dikke Kus
  Joke en Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super dag hebben jullie gehad.....ik hoop dat jullie nu snel kunnen gaan genieten van het zwembad. Ennuh.....gelijk heeft Joop hoor, die Sonja bekijkt het zich maar hahahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn weer mooie plaatjes van SW, lekkere dag weer.
  Gezellig dat Joke en Gerrit straks ook van de partij zijn.
  Maar hopen dat het zwembad nu ook snel op temperatuur is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Top dag! Vandaag komen opa & oma, dan wordt het helemaal feest!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke dag, straks doet de poolheat het gewoon weer..
  Opa en oma erbij, dat wordt nog meer pret :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker dagje en mooie foto's! Hopelijk is het zwembad snel weer op temparatuur! Gezellig dat Gerrit en Joke er ook snel bij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke dag weer, en mooie foto's Wat zijn die shows toch mooi he.
  Veel plezier vandaag, met het ophalen van Joke en Gerrit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog even flink genoten van jullie laatste rustige dag Hahaha, maar wat een geweldige foto's, je had je camera wel gewoon op zwart/wit kunnen zetten :)
  Heel veel plezier morgen en hoe groter de groep hoe beter!

  BeantwoordenVerwijderen